Werk je website bij naar de laatste versie
Voor partners

Regelmatig informeren wij je over de laatste ontwikkelingen en nieuwste features. Als je daar gebruik van wilt maken moet je website wel op de laatste versie staan. Wij hebben het dan ook mogelijk gemaakt om via je Webanizr portal je websites bij te kunnen werken. In deze handleiding lees je hoe dit doet.

Log in op je Webanizr portal

Om je website bij te kunnen werken moet je ingelogd zijn op je portal. Ga hier voor naar de aanmelden pagina.

Selecteer je website

Op je startscherm in je portal zie je al je websites staan. Klik op de website die je bij wilt werken.

Als je niet op je startscherm zit vind je al je website ook in het linkerdeel van het menu van je portal.

Selecteer de nieuwste versie

Selecteer nu bij het veld Versie de nieuwste versie. Deze staat bovenaan de lijst. Klik daarna op de knop "Bijwerken".

Voer de wijzigingen door

Ma het bijwerken van de versie verschijnt er een knop "Lanceer". Klik hier op om de website daadwerkelijk bij te werken naar de laatste versie.

Het daadwerkelijk bijwerken

Nadat je op de Lanceer knop hebt geklikt begint het daadwerkelijk bijwerkproces. Dit gebeurd helemaal automatisch. Het bijwerken gebeurd in twee stappen. In de eerste stap wordt de website opnieuw klaargezet, maar nu op basis van de nieuwste versie. In stap twee wordt de website zelf helemaal gereed gemaakt voor het gebruik van deze nieuwe versie. Bijvoorbeeld het toevoegen van functies om het aanpassen van bestaande onderdelen om deze te verbeteren.

Nieuwe versie klaarzetten

In de eerste stap zie je een voortgangsbalk die aangeeft hoe ver het systeem is met het klaarzetten van de nieuwste versie. Voor geinterreseerden wordt onder de zoekbalk ook weergegeven bij welke stap het systeem is. Alle stappen worden automatisch doorlopen.

Backup maken

Als de nieuwe versie is klaargezet wordt begonnen de website zelf bij te werken. Ook dit start automatisch.

De eerste stap van het bijwerken is het maken van een backup. Mocht er iets misgaan tijdens het bijwerken dan wordt deze backup automatisch terug gezet.

Upgrades uitvoeren

Als de backup gemaakt is begint het systeem automatisch met het uitvoeren van de upgrades. In de upgrades worden de nieuwe features van deze versie beschikbaar gemaakt, eventuele fouten opgelost en onderdelen vervangen als ze niet langer nodig of van toepassing zijn. Het uitvoeren van de upgrades gebeurd meestal in sprongen, niet elke upgrade kost even veel tijd om uit te voeren.

Systeem optimaliseren

Nadat de upgrades zijn uitgevoerd wordt het hele systeem geoptimaliseerd. Hiermee worden eventuele kleine foutjes die in het systeem zijn gekomen verwijderd. Maar het zorgt er vooral voor dat het systeem snel en soepel blijft draaien.

Het optimaliseren duurt over het algemeen een paar minuten. Gedurende deze tijd is de website al wel weer beschikbaar voor bezoekers.

Herladen

Als het systeem geoptimaliseerd is wordt de website weer geladen. Je kan dan kijken of alles er ook nog uit ziet zoals het er uit moet zien.

Je website is nu bijgewerkt naar de nieuwste versie!