De bestandenlijst is de plek waar de bestanden en mappen beheerd kunnen worden. Deze bestanden kunnen daarna gebruikt worden in de front-end editor en in teksten die geschreven worden in de back- of front-end.

De onderwerpen in deze handleiding zijn:

Bestandenlijst openen

De bestandenlijst openen doe je door op het startscherm van de back-end op de knop "Subfolders en bestanden" te klikken.

De bestandenlijst

In de bestandelijst worden allle folders en bestanden getoond die in het syteem aanwezig zijn. Door op het pijltje naast een folder te klikken worden alle folders en bestanden getoond die in die bestreffeden map zitten.

Nieuwe bestanden of mappen

Als je een nieuwe bestanden of mappen wil toevoegen houdt je je muis op de blauwe balk boven de lijst. Rechts verschijnen dan extra knoppen. Met de plus knop ga je naar de pagina om nieuwe bestanden en mappen toe te voegen.

Bestanden uploaden

Als je op de plus knop hebt geklikt verschijnt het formulier om nieuwe bestanden te uploaden. Klik op de oranje knop met "Bestand(en) toevoegen" om bestanden van je computer te selecteren om te uploaden. Je kan meerdere bestanden selecteren om te uploaden.

Zodra je de bestanden geselecteerd hebt zie je in het venster elk bestand. Er verschijnt rechts van de naam een groen vinkje als het bestand ge-upload is. Zodra alle bestanden zijn ge-upload sluit deze pagina en ga je terug naar de bestandenlijst.

Folder toevoegen

Boven het vak om bestanden mee toe te voegen zit een optie om een folder mee aan te maken. Klik op "Maak folder aan" om het formulier hier voor te openen. Typ daar na de naam voor de folder en klik op Opslaan. De folder wordt dan aangemaakt.

In een bestaande folder plaatsen

Als je bestanden of folders binnen een bestaande folder wilt plaatsen, houdt dan je muis boven deze folder. Rechts verschijnen allemaal knoppen. Klik op de plus om bestanden of folders toe te voegen. Het uploaden of aanmaken van folders gaat verder hetzelfde als hierboven beschreven.

Bestand hernoemen

Als je in de bestandenlijst op een bestand klikt kan je deze hernoemen. Het hernoemen heeft geen effect op bestaande links of plekken waar de afbeelding in is gebruikt. Alles blijft gewoon werken.

Als een afbeelding in de front-end wordt gebruikt, dan wordt de naam van het bestand gebruikt als alternatieve naam. De juiste naam kiezen is dan belangrijk voor SEO. Meer hier over lees je in de handleiding over het schrijven van zoekmachine vriendelijke teksten.