Voor partners

Externe bronnen zijn websites, databanken, social media of elke andere bron die gebruikt kan worden om data uit te lezen. Deze data kan gebruikt worden als invoer voor de services van Webanizr, bijvoorbeeld chatbots.

Toevoegen van bronnen en opslag

Na opgeven van een externe bronnen wordt de data niet uitgelezen of opgeslagen. Het toevoegen van de bron maakt alleen deze data beschikbaar voor andere diensten binnen Webanizr om deze te gebruiken. Let dus altijd goed op bij het koppelen van de bron aan een dienst naar de voorwaarden van de dienst. Hier in wordt vermeld voor wat voor soort gegevens de dienst wel en niet geschikt is. Ook wordt vermeld welke gegevens na het lezen binnen Webanizr opgeslagen worden.

Gratis is niet rechtenvrij

Bij het gebruik van gratis externe bronnen, zoals RSS feeds, dien je altijd te controleren of je de gegevens mag gebruiken voor het doel waarvoor je ze wil gebruiken. Gratis beschikbare gegevens betekend niet altijd dat je deze ook vrij mag gebruiken. Neem bij twijfel altijd contact op met de schrijver of behereerder van de gegevens.

Voorbeelden van externe bronnen

Op dit moment zijn alleen RSS feeds toe te voegen als externe bron.