Webanizr Logo
Open / sluit menu

De import module in de back-end kan gegevens importeren uit Excel, mits deze opgeslagen zijn in CSV formaat. Deze handleiding legt uit hoe je de gegevens uit Excel in CSV kan opslaan.

Opslaan als

Je kan in Excel alleen de zichtbare sheet uit je Excel bestand exporteren naar CSV. Selecteer dus eerst de sheet welke je wilt opslaan in CSV.

Nederlandse Excel
Kies Bestand en dan Opslaan Als

Engelstalige Excel
Kies File en dan Save As

Tip: je kan ook met F12 de opslaan als optie openen.

 

Excel opslaan als

CSV (komma gescheiden)

Selecteer de folder waar je het bestand in wilt opslaan. Geef het bestand ook een logische naam. Hierna kies je het juiste type om de gegevens op te slaan:

Nederlandse Excel:
CSV (Komma gescheiden) (*.csv)

Engelstalige Excel:
CSV (Comma delimited) (*.csv)

Klik hierna op Opslaan (Engels: Save)

Excel csv opslaan

Huidige sheet

Na het klikken op Opslaan geeft Excel een waarschuwing dat alleen de sheet die je ziet wordt opgeslagen als CSV. Als het goed is heb je in de eerste stap de juiste sheet gekozen. Klik hier dus op OK.

Excel opslaan als csv

Niet ondersteunde inhoud

CSV is een zeer simpel formaat waar alleen tekst in kan worden opgeslagen. Heb je dus formules of opmaak gebruikt in je Excel sheet zal dit niet worden meegenomen naar het CSV bestand. Excel geeft je hier een waarschuwing voor. Klik bij die waarschuwing op Ja (Engels: Yes). De gegevens worden nu opgeslagen als in CSV formaat.

Execl niet ondersteunde inhoud
Excel als basis voor automatisering

Wil je graag gegevens uit Excel in bestaande systemen laden of juist gegevens uit bestaande systemen naar Excel uitvoeren? Wij adviseren hier graag in.