Op diverse plekken in de front-end en back-end is de mogelijkheid om bestanden of afbeeldingen te selecteren. Meestal gaat dit via een bestandsveld of via de tekst editor Deze handleiding legt uit hoe je via de bestandspop-up een bestand kan selecteren of uploaden.

Bladeren knop in de tekst editor
Het bestandsveld

Bestand selecteren

Als je op de Bladeren knop in de tekst editor klikt (zie boven) of op de selecteer knop bij het bestandsveld (zie boven) dan opent de bestandspopup. In deze popup zie je de bestanden en mappen die op dit moment aanwezig zijn. Door op het pijltje links van een map te klikken worden de bestanden en mappen getoond die in die map zitten.

Als je op een bestand klikt dan wordt dat betreffende bestand geselecteerd.

Uploaden

Boven in de popup staat een knop "Uploaden". Hiermee open je het formulier om een nieuw bestand of een nieuwe afbeelding te uploaden. Hiervoor moet je eerst een folder selecteren waar je het bestand of de afbeelding in wilt plaatsen. Daarna klik je op upload en selecteer je het bestand op je computer welke je toe wilt voegen. Zodra het bestand geupload is klik je op Selecteer en sluit om dit bestand te selecteren.

Als het gaat om een afbeelding, let dan wel op dat je een afbeelding upload die geschikt is voor gebruik op websites.

Mappen aanmaken of verwijderen

Het is in de bestandspopup niet mogelijk om mappen aan te maken of bestaande bestanden of afbeeldingen te verwijderen. Om mappen aan te maken of bestanden te verwijderen moet je de bestandenlijst in de back-end gebruiken. Lees hier meer over in de handleiding over de bestandenlijst in de back-end.

Het is in die bestandenlijst ook mogelijk om meer bestanden tegelijk te uploaden.