Webanizr Logo
Open / sluit menu

Deze handleiding legt uit hoe je visualisatie kan maken met Kibana. Voor deze handleiding gaan we er van uit dat je ingelogd bent op je Kibana omgeving en dat er al visualisatie zijn gemaakt. Hoe je visualisaties maakt lees je in de handleiding over het maken van visualisaties in Kibana.

Naar de dashboard tab

Om dashboards aan te kunnen maken klik je op de tab Dashboards in het linkermenu.

Naar de dashboard tab

Nieuw dashboard maken

Om een nieuw dashboard te maken klik je op de plus knop. Wil je een bestaand dashboard openen of bewerken dan klik je op de naam van dat Dashboard.

Nieuw dashboard maken

Visualisaties toevoegen

Om visualisaties aan dit dashboard toe te voegen klik je op de Add knop in het menu boven. Daarna klik je op de namen van de visualisaties die je toe wilt voegen. Zodra je op naam van de visualisatie klikt wordt deze toegevoegd.

Visualisaties toevoegen

Verplaats of verwijder een visualisatie

Rechtsboven elke visualisatie zitten een paar knopjes. Met deze knopjes kan je de visualisatie respectievelijk naar volledige grootte zetten, bewerken, verplaatsen en verwijderen.

Verplaats of verwijder een visualisatie

Een visualisatie vergroten of verkleinen

Om een visualisatie te vergroten of te verkleinen houdt je je muis boven de linkeronderhoek. Daarna druk je je muis in en sleep je de visualisatie naar de gewenste grootte.

Een visualisatie vergroten of verkleinen

Dashboard opslaan

Om het dashboard op te slaan klik je boven op Save. Daarna geef je je dashboard een naam en een omschrijving. Als je het vinkje Store time with dashboard aan zet dan blijft ook je huidige tijdselectie bewaard bij dit dashboard. Dus zodra je het dashboard opent wordt ook deze tijdselectie weer geactiveerd.

Dashboard opslaan
Dashboards maken op basis van bestaande data?

Veel data maar weinig tot geen inzicht? Wij helpen bestaande data to koppelen en daarna inzichtenlijk te maken in dashboards.