Het beheersysteem kent 2 omgevingen: een front-end en back-end omgeving. Op beide omgevingen kan los van elkaar worden ingelogd. De inloggegevens die je hebt aangemaakt of aan je verstrekt zijn werken voor beide omgevingen.

Inloggen op de front-end

Om in te kunnen loggen op het front-end deel open je eerst je website en ga je naar de pagina die je zou willen bewerken. Op de pagina aangekomen druk je op Ctrl (ingedrukt houden) en dan E. Er verschijnt een inlogscherm. In dit scherm kan je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Bewerken / bekijken

Onder aan het inlogscherm kan je kiezen voor bewerken of bekijken. Kies je voor bwerken heb je de mogelijkheid om de website aan te passen. Kies je voor bekijken kan je enkel de website bekijken. Wel heb je daar de mogelijkheid de website onder verschillende condities te bekijken, bijvoorbeeld in tablet of mobiel schermgroottes. Ook zijn in bekijken-modus de elementen beschikbaar die nog in de ontwerp fase zitten.

Inloggen op de back-end

Om in te loggen op de back-end ga je naar je website te gaan en achter de domeinnaam /edit te typen. Is je website http://www.webanizr.nl dan open je het beheersysteem door naar http://www.webanizr.nl/edit te gaan. Op deze pagina zie je een inlogformulier waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in kan voeren. Na het inlogscherm zie je het startscherm van de back-end omgeving.