Om de opmaak van tekst aan te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit.

Heb je opmaak op je tekst toegepast in de tekst editor dan wordt deze niet overschreven door de front-editor.

Tekst categorie

Klik op het icoon van de categorie "tekst" (zie afbeelding rechts). De inhoud daaronder toont dan alleen de opties om alles wat met tekst te maken heeft aan te passen.

Kleur aanpassen

Klik op het element wat je wilt bewerken. Dat element zal dan automatisch oplichten. Klik dan op een van de kleuren. De tekstkleur is meteen live aangepast.

Het blok linksboven met de rode streep erdoor verwijderd de ingestelde kleur.

Tekstgrootte aanpassen

In bijgaande afbeelding zie je het icoon voor tekstgrootte. In het veld ernaast staat welke tekstgrootte wordt gehanteerd. Als deze op auto staat zal de website op zoek gaan naar een eerder ingestelde tekstgrootte. Bijvoorbeeld in een omliggend element of in een opmaakprofiel.

Om een tekstgrootte toe te passen stel je deze in dit veld in. Je ziet links direct het effect van de aanpassing. Dit maakt het makkelijk om verschillende opties snel uit te proberen.

Als eenheid kan je kiezen uit diverse opties. Meer over deze opties in dit artikel over maateenheden in webdesign.

Regelhoogte aanpassen

In bijgaande afbeelding zie je het icoon voor regelhoogte. In het veld ernaast staat welke regelhoogte wordt gehanteerd. Als deze op auto staat zal de website op zoek gaan naar een eerder ingestelde regelhoogte. Bijvoorbeeld in een omliggend element of in een opmaakprofiel.

Om een regelhoogte toe te passen stel je deze in dit veld in. Je ziet links direct het effect van de aanpassing. Dit maakt het makkelijk om verschillende opties snel uit te proberen.

Als eenheid kan je kiezen uit diverse opties. Meer over deze opties in dit artikel over maateenheden in webdesign.

Tekstuitlijning

In de bijgaande afbeelding zie je het veld voor het instellen van de tekstuitlijning. De knoppen zijn voor respectievelijk links uitlijnen, centreren, rechts uitlijnen en zowel links als rechts uitlijnen. De uitlijning wordt direct toegepast als je op de knop klikt.