Webanizr Logo
Open / sluit menu

Live Bewerken is het aanpassen van inhoud aan de front-end in de website zelf, in tegenstelling tot de back-end.

Hoe je inlogt op de front-end lees je in de handleidingen over inloggen.

Korte teksten

Dit is meestal een kortere tekst van maximaal 1 of 2 zinnen, waarbij de opmaak van de tekst altijd uniform is.

Dubbel klik op de tekst die je wilt bewerken. Boven de tekst zal een grijze balk verschijnen (zie afbeelding rechts). Je kunt de tekst nu bewerken. Wat de knoppen betekenen kun je vinden op de pagina over het bewerken van teksten.

Uitgebreide teksten

Dit is meestal een langere tekst waarbij de stijl van de tekst kan variëren en waarbij hele andere elementen ook toegevoegd kunnen worden, zoals Youtube video’s en afbeeldingen. De meeste teksten op de site die niet uit 1 regel bestaan vallen onder uitgebreide tekst.

Dubbel klik op de tekst om deze te bewerken. Boven de tekst verschijnt een grote grijze balk, zoals aangegeven op de afbeelding hiernaast. Je kunt de tekst nu bewerken. Wat de knoppen betekenen kun je vinden op de pagina over het bewerken van teksten.

Afbeeldingen

Alleen algemene afbeeldingen kunnen worden bewerkt. Om te zien of een afbeelding bewerkt kan worden, dubbelklik op de afbeelding. Wanneer er een popup verschijnt (zoals de afbeelding rechts) kan de afbeelding aangepast worden.

Kies een afbeelding uit de popup, of klik op "Uploaden" om een hele nieuwe afbeelding te uploaden. De popup zal zichtzelf sluiten, en binnen enkele seconden zal de afbeelding vervangen zijn met de nieuwe afbeelding.

Wanneer je geen popup te zien krijgt, betekent dat dat de afbeelding niet te bewerken is met de Live Bewerking.

Meer over het selecteren van afbeeldingen in de handleiding over het selecteren van bestanden.