menu

Nieuws

Mijn websites

Ga verder met één van je recente projecten:

Meld je aan om je lijst met recente projecten te zien.

2018-01-08 16:28:00
2018-01-05 15:41:00
Bij webwaarden heb je de mogelijkheid om door de data binnen je website te lopen. Bijvoorbeeld:
category@news > image@visual
2017-08-30 14:12:00
Het was al mogelijk om een tekst in te stellen die getoond wordt nadat een bezoeker een formulier ingevuld heeft. Soms is dat echter te weinig. Soms wil je een uitgebreide uitleg tonen over wat er met de gegevens gebeurd.
Als iemand een formulier op je website invult wil je daar graag van op de hoogte zijn. Natuurlijk kan je de lijst van inzendingen in de gaten houden, maar makkelijker is het als je er direct een mail van ontvangt.
In versie 170 hebben wij het mogelijk gemaakt om per pagina op de website aan te geven of deze in de sitemap voor mag komen. Voor zoekmachineoptimalisatie is het namelijk van groot belang dat waardevolle pagina's geindexeerd worden.
Op deze pagina over de versies van het beheersysteem vertellen we welke oplossingen beschikbaar zijn in welke versie. Dat leidt onvermijdelijk naar de vraag: welke versie heb ik? Van af deze versie wordt de versie rechtsonder op het startschem getoond.
In de formulierenmodule kan je vrije secties, labels en koppen toevoegen. Dit maakt het zeker bij lange formulieren makkelijk om de vragen op te delen in voor de bezoeker duidelijk delen.
Bij het kopiëeren van pagina's of nieuwsberichten wou het wel eens gebeuren dat de inhoud verbonden bleef. Dat betekende dat als je de inhoud van één van de twee aanpaste, de inhoud van de andere ook meeveranderde.
Zal je net zien: heb je een achtergrondafbeelding geplaatst, vallen de ogen achter de titeltekst. Of vallen de hoofden net boven het beeld weg.
2017-08-09 11:47:00
Het is in Webanizr nu mogelijk om de filterindexen die je gebruik een leesbare naam te geven.
Soms komt het voor dat je deze lijst uit het CMS wilt downloaden naar je computer, bijvoorbeeld om beter inzicht in de gegevens te krijgen, of om de gegevens te verwerken. Als het om grote hoeveelheden gegevens gaat, is het makkelijker om de gegevens in Excel te kunnen openen.
In dynamische websites worden gegevens verwerkt. Soms komt het voor dat je eigen data, bijvoorbeeld uit Excel, wilt importeren in het CMS.
2017-08-07 15:37:00
Alle bestanden die op een website worden gebruikt, worden opgeslagen in het supersnelle opslagsysteem van Amazon: S3 buckets. Deze voorzien in een schaalbare en supersnelle oplossing om bestanden, afbeeldingen en stijl beschikbaar te maken op de website.
We werden gewezen op een kleine fout in de back-end. Als je herhaaldelijk een pagina of nieuwsbericht aanpast wordt soms de weergave in de lijst niet aangepast.
2017-08-07 14:06:00
Webanizr.nl richt zich in grote mate op webdesigners. En als je webdesigner zegt, dan zeg je Mac.
Met de formulierenmodule had je al de optie om zelf formulieren samen te stellen. Als het echter om de formuliervelden ging was het een all-or-nothing situatie.
Een mooie lange one-pager gemaakt. Vol trots scroll je er door heen en ja hoor: onder aan de pagina staat de uitlijning net niet goed. Moet je weer helemaal omhoog scrollen om in te loggen.
Alhoewel het selecteren van meerdere items in één veld al wel mogelijk was, was het door de opmaak van het veld in de back-end lastig uit te voeren. In deze update krijgt het veld de opmaak om deze ook intuitief te kunnen gebruiken.
Video wordt alsmaar populairder als content, zowel op social media als op video. Tegelijk wordt ook het gebruik van mobiel steeds intensiever.
Het YouTube video element op Webanizr is net even iets lastiger dan andere elementen. Dan komt omdat je er niet eenvoudig op kunt klikken als je deze wilt bewerken.
Webanizr geeft je alle vrijheid als het gaat om het ontwerpen van templates en websites. Maar soms zit het probleem juist in die vrijheid.
2017-08-02 15:43:00
Het importeren van data door middel van csv is een populair onderdeel van de back-end. Voor apple gebruikers kon het echter soms frustrerend zijn omdat csv bestanden die op de mac gemaakt zijn niet altijd goed verwerkt werden.
Opgemaakte tekst, de basis van elke pagina. Niet zo bijzonder zou je zeggen. Maar wat als je nu op elke plek op je website een stukje tekst op elke plek van je website kon zetten? Extra melding onder de adres gegevens in de footer? Of een stukje over een aankomend event op de homepage? Als je eenmaal aan deze vrijheid gewend bent wil je niet meer zonder.
Gelijk verdeelde kolommen is een krachtig onderdeel uit Webanir. Het maakt het mogelijk een deel van de website of pagina op te delen in gelijke kolommen.
Tekst tonen in kolommen. In Word ben je bent een vinkje klaar, op een website is het bijna onmogelijk. Tot nu dan. Via de bibliotheek van Webanizr heb je toegang tot elementen met 2, 3 en 4 kolommen tekst.
Door een eerdere update was het soms niet meer mogelijk om bestaande afbeeldingen te selecteren in de front-end editor. Deze update lost deze problemen op.
Relevante pagina's:.
Het toevoegen van een iframe kan heel simpel lijken, toch zitten er enige haken en ogen aan. Vooral de responsive werking er van. En met meer dan 50% van je bezoekers via mobiel is dat wel iets om rekening mee te houden.
In navolging van onze introductie tutorial over het opbouwen van je pagina met de front-end editor komen wij met een serie van toturials met verschillende ideeën om aan je pagina toe te voegen. Na het plaatsen van een Google maps kaart is dit de tweede in de serie, namelijk hoe je een afbeelding met bijschrift op je pagina plaatst.
Alhoewel het in gebruik vrij intuitief werkt, leek het ons toch goed om een handleiding toe te voegen over het werken met afbeeldingen in de front-end editor. Over het selecteren van bestanden hadden we eerder al een handleiding geschreven.
Werken met de frond-end editor is voor veel even wennen. Loskomen van de traditionele back-end met de tekst editor is misschien ook even wennen.
In deze update hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de tekst uit te lijnen. Ook deze optie reageerd weer direct op elke klik.
Bij het aanpassen van regelhoogtes hoort eigenlijk ook het aan kunnen passen van de tekstgrootte zelf. Ander blijft het proppen of valt de tekst weg in enorme witruimtes.
2017-07-28 14:51:00
Voor de meeste websites is de informatie die over wordt gebracht door middel van tekst het voornaamste doel. Regelafstand is een belangrijke factor in het prettig leesbaar maken van teksten op een website.
In onze meest recente update voegden wij de optie toe om de hoogte en breedte van een element op de website aan te passen. Hierbij kan je zelf kiezen hoe je dit opgeeft: pixels, percentage, em, etc.
2017-07-28 14:40:00
Alle elementen die je kon toevoegen sinds update 144 passen zich automatisch aan aan de beschikbare ruimte. Heel handig en ook meestal ook precies wat je wilt.
Afgelopen tijd hebben we een aantal updates gedaan omtrent snelheid. Het automatisch verkleinen van de webpagina's en afbeeldingen hoorde daarbij.
Als basis voor onze hosting hebben we gekozen voor Amazon AWS. Hierbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan.
Als je een website hebt draaien wil je graag weten of deze ook een beetje naar behoren wordt bezocht. Alleen voor veel mensen blijkt Google Analytics een net iets te lastig stukje software om daar deze informatie uit te halen.
2017-07-26 20:09:00
Er is een nieuwe tutorial beschikbaar. In een paar eenvoudige stappen wordt uitgelegd hoe je een Google maps kaart aan je website toe kan voegen.
Relevante pagina's:.
Recent heeft Google met de tool PageSpeed Insights de lat weer een stuk hoger gelegd. Websites die eerder een redelijke of hoge score behaalden daalden aanzienlijk in score.
2017-07-24 12:15:00
Even een overzichtje of een lijst met gegevens: tabellen kunnen net wat meer structuur aan de ciijfers op je pagina geven. We gebruiken ze dan ook graag. Tot nu toe moest je het binnen Webanizr helaas wel doen zonder opmaak.
2017-07-19 12:45:00
We leven in een steeds snellere wereld en daar horen steeds snellere website bij. Voor ons dus een reden om het deel van het beheersysteem wat de pagina's opbouwd een stukje sneller te maken.
Het is zo ver: we gooien on platform open voor het grote publiek. Ja, dat betekend ook voor jou, En wat betekend dat? Kort gezegd:
Online designs kunnen maken die direct gekoppeld zijn aan een CMS.
In een eerdere update gaven we al aan dat het nu mogelijk is om randen aan website onderdelen toe te voegen. In die versie was he enkel nog mogelijk om standaard randen te gebruiken.
2017-07-10 12:06:00
In de vorige update hebben we onze bibliotheek (met meer dan 50 website onderdelen) open gezet. Elk onderdeel is los te stijlen. Met deze update komen ook de instellingen voor de werking voor iedereen beschikbaar.
Eén knopje - 50 extra elementen - 300 extra opties. Veruit onze grootste update ooit.
In update 144: Mag het ietsje meer zijn hebben we onze bibliotheek opengezet voor alle front-end gebruikers.
Formulieren: het meest essentiële communicatiemiddel in een website. Het was daarom hoog tijd om ook dit onderdeel binnen de back-end eens een goed update te geven.
2017-07-05 11:10:00
Het is nu mogelijk om in te loggen op je eigen portaal door met je account in te loggen op de aanmeldpagina . Accounts worden nu enkel nog verspreid op aanvraag.
Inmiddels hebben we de eerste websites online binnen onze high-available infrastructuur , en staat de definitieve opzet nu vast. We zijn er in geslaagd een platform op te zetten die qua kosten zelf een startende ondernemer niet in de weg hoeven te zitten.
We zijn op stoom als het gaat om de front-end editor al zeggen we het zelf. De tweede grote update is af in korte tijd.
Vanaf 28 juni worden alle bestanden die statisch zijn, zoals afbeeldingen, css en javascript, via Amazon S3 geleverd. Dit zorgt er voor dat websites sneller geladen kunnen worden.
Nadat we een tijd geleden de pagina module hadden doorlopen is nu de bestandenmodule aan de beurd. Wederom zijn er een hoop kleine ergenissen en fouten uitgehaald.
Voor het eerst in lange tijd weer een update voor de font-end editor. En direct een grote. Met deze update wordt het mogelijk om zowel achtergrondkleuren als tekstkleuren live in de frond-end aan te passen.
Als een url aangepast wordt, wordt er automatisch een verwijzing gemaakt van de oude url naar de nieuwe url. Zo blijven de bookmarks die bezoekers gemaakt hebben beschikbaar en kan ook Google de pagina op de nieuwe locatie vinden.
Het exporteren van gegevens is de nachtmerrie van elke beveiliger. Gegevens die de zorgvuldig beveiligde omgeving verlaten en een eigen leven kunnen gaan leiden.
Hij is er: versie 133! We hebben alle feedback over de pagina module van de afgelopen tijd verzameld en zijn aan de slag gegaan. Van kleine ergenissen tot meer serieuze problemen, alles is meegenomen.
Update 132 van het back-end systeem genaamd "Veiligheid voor alles" is uit. We hebben alle security checks uit de kast gehaald en het systeem weer eens goed door de mangel gehaald.
We zijn graag transparant over wat we gaan doen en hebben gedaan. Tegelijkertijd ook eerlijk over wat we niet gaan doen.
2017-06-06 13:35:00
We hebben al onze handleidingen herzien en gebundeld op één pagina:
Bekijk alle handleidingen