Webanizr Logo
Open / sluit menu
Handleidingen
Handleidingen
Aanpassen van achtergronden
Om de achtergrond aan te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Acties op elementen instellen
Deze handleiding legt uit hoe je acties op elemeten instelt. Bijvoorbeeld een element tonen of verbergen als er op een knop wordt geklikt.
Afbeeldingen in AMP
Werken met afbeeldingen in AMP hebben een paar extra aandachtspunten. Deze worden in deze handleiding behandeld.
Afmetingen en witruimtes aanpassen
In het onderstaande artikel wordt uitgelegd hoe je de afmetingen en witruimtes van een element op je website aan kan passen. Om de afmetingen of witruimtes aan te passen dien je ingelogd te zijn in de front-end editor .
Beheer de producten in je webwinkel
Waar moet je op letten bij het toevoegen van producten en waar zijn alle velden voor. Deze handleiding geeft je instructies over de opmaak van de productpagina, beschikbaarheid, prijzen en voorraadbeheer van je producten.
Beheer velden in formulieren
Deze handleiding legt uit hoe je velden in een formulier kan toevoegen, aanpassen en verwijderen. Hoe je formulier aanmaakt om de velden in te beheren lees je in de handleiding over het aanmaken van formulieren .
Bestanden selecteren
Op diverse plekken in de front-end en back-end is de mogelijkheid om bestanden of afbeeldingen te selecteren. Meestal gaat dit via een bestandsveld of via de tekst editor Deze handleiding legt uit hoe je via de bestandspop-up een bestand kan selecteren of uploaden.
Bestandenlijst
De bestandenlijst is de plek waar de bestanden en mappen beheerd kunnen worden. Deze bestanden kunnen daarna gebruikt worden in de front-end editor en in teksten die geschreven worden in de back- of front-end.
Bijlagen in de juiste map plaatsen
In een formulier kan je de bezoeker vragen een bestand mee te sturen. Al deze bestanden komen in de hoofdmap, wat na een tijd redelijk onoverzichtelijk kan worden.
Data prefillen
Data prefillen is een manier om data die al bekend is, van tevoren in te vullen in formulieren. Dit kan zijn om data mee te sturen zonder dat een bezoeker iets merkt.
Een pin toevoegen aan je startscherm
In deze handleiding worden diverse mogelijkheden om een pin aan je startscherm toe te voegen besproken.
Eigenschappen van een element aanpassen
Deze handleiding geeft je een korte introductie over het aanpassen van eigenschappen in de front-end omgeving van het beheersysteem. Om deze aanpassingen te kunnen doen moet je wel ingelogd zijn in het systeem .
Elementen tonen en verbergen
In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de zichtbaarheid van elementen in kan stellen. Bijvoorbeeld elementen nog verbergen voor het publiek of verbergen en tonen op basis van een klik.
Elementen verwijderen
Om de elementen te verwijderen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Exporteren van gegevens
In dynamische websites worden gegevens verwerkt. Deze gegevens worden op de achtergrond opgeslagen in het CMS.
Externe bronnen
Externe bronnen zijn websites, databanken, social media of elke andere bron die gebruikt kan worden om data uit te lezen. Deze data kan gebruikt worden als invoer voor de services van Webanizr, bijvoorbeeld chatbots.
Facebook pixel op je website plaatsen
Deze handleiding legt uit hoe je in Webanizr een Facebook pixel op je website plaatst.
In deze handleiding gaan we er van uit dat je al op de pagina bent waar de facebook pixel moet komen en dat je ingelogd bent op de front-end in bewerken modus.
Fav icon instellen
Het favorieten icoon is het icoontje wat je als heel kleine afbeelding in het tabblad van je browser ziet. Als je in Webanizr in de front-end bent ingelogd kan je deze zelf instellen.
Filteren in Kibana dashboards
Deze handleiding legt uit hoe je in Kibana dashboards snel gegevens kan filteren en zo elke keer een andere doorsnede van je gegevens te zien krijgt. Bij deze handleiding gaan we er van uit dat je ingelogd bent en een dashboard hebt samengesteld.
Filterindexen
Filterindexen gebruiken de gegevens uit externe bronnen en de woorden uit woordenfilters om zo een gecategoriseerde database op te bouwen. Deze database kan weer gebruikt worden voor rapportages of chatbots.
Formulier weergave op de website
Deze handleiding legt uit hoe je de weergave van het formulier op de website aan kunt passen. Met de weergave bedoelen we zaken als indeling en teksten.
Gefaseerd designen
Soms werk je niet in één keer het definitieve design uit. Het kan zijn dat je een tijdelijke pagina hebt neergezet terwijl je werkt aan het definitieve design.
Gelijk verdeelde kolommen
De gelijk verdeelde kolommen structuur is een basisstructuur waarmee elementen in een gelijk aantal kolommen gezet kan worden. Omdat dit een structuur betreft, heeft het zelf geen inhoud.
Google Analytics instellen
Onderstaande handleiding geeft aan hoe je de Google Analytics code op je website kan zetten.
Importeren van gegevens
In Webanizr websites kan je gegevens verzamelen, verwerken en tonen met behulp van formulieren , datasets en de front-end editor . Vaak zijn deze gegevens al aanwezig in Excel.
In Excel exporteren naar CSV
De import module in de back-end kan gegevens importeren uit Excel , mits deze opgeslagen zijn in CSV formaat. Deze handleiding legt uit hoe je de gegevens uit Excel in CSV kan opslaan.
Inloggen
Het beheersysteem kent 2 omgevingen: een front-end en back-end omgeving. Op beide omgevingen kan los van elkaar worden ingelogd.
Inloggen op jouw portaal
Deze handleiding legt uit hoe je in kan loggen met je account op je eigen portaal.
Inzendingen van een formulier beheren
Deze handleiding legt uit hoe je de inzendingen in een formulier kan beheren. Voor je de inzendingen van een formulier kan beheren moet je een formulier hebben gemaakt en daar velden aan toe hebben gevoegd .
Klaarzetten van een website
De handleiding legt uit hoe je binnen 5 minuten een volledige website inclusief CMS en design systeem draaidende hebt.
Kleuren toevoegen en bewerken
Kleuren kunnen toegevoegd of bewerkt worden terwijl je bezig bent met ze toe te passen op bijvoorbeeld de tekstkleur of achtergrondkleur.
Koppel je website of webshop aan MailChimp
Deze handleiding legt uit hoe je de MailChimp service instelt en er voor zorgt dat de juiste gegevens in je MailChimp lijsten komt.
Live bewerken
Live Bewerken is het aanpassen van inhoud aan de front-end in de website zelf, in tegenstelling tot de back-end.
Hoe je inlogt op de front-end lees je in de handleidingen over inloggen .
Mails sturen met acties
Met acties kan de website automatisch taken laten verwerken. In deze handleiding leggen we uit hoe je met acties de website een mail kan laten sturen als een formulier ingezonden wordt.
Maken en verwijderen van formulieren.
In deze handleiding leggen we uit hoe je formulieren kan maken, aan kan passen en kan verwijderen. Het is de eerste in een serie over het werken met formulieren.
Meerstapsformulieren en Google trechters
In deze handleiding lees je hoe je de voortgang en uitval van bezoekers in een meerstapsformulier kan meten in een trechter in Google Analytics. We gaan er van uit dat je Google Analytics al hebt ingesteld.
Multi bruikbare template voor zorg instellingen
Dit template is gemaakt en bedoeld voor zorg instellingen en beauty salons. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, promotie video en behandelingen toe te voegen.
Nieuwe elementen toevoegen aan je website
Kant-en-klare stijlen kan je downloaden via de webanizr bibliotheek. Om kant-en-klare stijlen te downloaden, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Nieuws
Nieuwsberichten zijn een onderdeel van de website die zowel via de front-end als back-end kunnen worden berwerkt. De front-end is voornamelijk geschikt voor kleine aanpassingen en opmaak.
Online de CSS van je website aanpassen
Voor de meer gevorderden webdesigners onder ons bieden we een stuk meer flexibiliteit met de CSS tab. In deze tab kan direct CSS worden aangepast en toegevoegd op je website.
Ontwerp modus
De ontwerp modus is de modus om de website via de front-end te bewerken, die veel verder gaat dan alleen inline tekst en afbeeldingen bewerken . Via de ontwerp modus kun je de hele site weergave aanpassen.
Op maat maken van afbeeldingen
Foto bijsnijden
Stel, je hebt een prachtige foto, en deze wil je terug laten komen op de website. Vaak is het dan noodzakelijk om eerst de foto te bewerken en op maat te snijden zodat deze goed tot zijn recht komt op de website.
Opmaak van de tekst aanpassen
Om de opmaak van tekst aan te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
Heb je opmaak op je tekst toegepast in de tekst editor dan wordt deze niet overschreven door de front-editor.
Pagina's
Pagina's zijn een onderdeel van de website die zowel via de front-end als back-end kunnen worden berwerkt. De front-end is voornamelijk geschikt voor kleine aanpassingen en opmaak.
Pas je webwinkel instellingen aan.
Deze handleiding legt uit hoe je de instellingen voor je webwinkel aan kan passen. Het gaat dan om de opmaak van je factuur, factuunummering, verzendkosten, BTW en de afhandeling van betalingen.
Pins van je back-end dashboard verwijderen
In deze handleiding lees je hoe je pins van je back-end dashboard verwijderd.
Producten beheren
Deze handleiding legt uit hoe je de producten in je webshop kan beheren
Randstijlen toevoegen en bewerken
Randstijlen kunnen toegevoegd of bewerkt worden terwijl je bezig bent met ze toe te passen.
Robots.txt aanpassen
Onderstaande handleiding licht toe hoe je zelf een aanpassing kunt doen in de robots.txt.
RSS feeds beheren
Deze handleiding beschrijft hoe je RSS feeds als externe bronnen kan toevoegen en beheren. Een meer algemene omschrijving over externe bronnen lees je in de handleiding over externe bronnen .
Tekst editor
De tekst editor is op diverse plekken in zowel de front- als de back-end beschikbaar. De tekst editor is bedoelt voor het opmaken van tekst.
tekstijlen
Typografie is een van de belangrijkste elementen van uw website. Deze les toont jou hoe je tekst over je site kunt aanpassen en gebruiken.
Template autogarage
De template is gemaakt en bedoeld voor onder andere de bouw,autogarages hovenier en schilder bedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en sponsoren/ certificaten toe te voegen.
Template gastouders
De template is kleurrijk, representatief en zeer geschikt voor gastouders. De template geeft de mogelijkheid om jou verhaal te vertellen, een programme voor activiteiten, de kosten en vergoeding, een contact formulier per mail en wat de voordelen zijn van jouw diensten.
template kappersalon
De is template is gemaakt en bedoeld kappersalons. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, promotie video en behandelingen & prijzen toe te voegen.
Template onderhoudsbedrijf
De template is gemaakt en bedoeld voor onderhoudsbedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en contact toe te voegen.
Template pedicure
Dit template is gemaakt en bedoeld voor zorg instellingen en beauty salons. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, promotie video en behandelingen toe te voegen.
Template voor
Deze template is bedoeld voor evenementen, zoals congressen, bijeenkomsten en andere activiteiten met een programma, met data, tijden en sprekers.
Hij is zakelijk en strak ingericht, om mensen het gevoel van organisatie en zakelijkheid te geven.
Template voor
Deze template is bedoeld voor feest evenementen, zoals verjaardagen, barbeque en andere activiteiten met een programma, met data en tijden. Hij is kleurrijk en strak ingericht, om mensen het gevoel van organisatie en feest sfeer te geven.
Template voor
Deze template is bedoeld voor promotie. Het design is minimalistisch waardoor je snel en makkelijk je producten kunt presenteren.Het is bedoeld om mensen te motiveren en te overtuigen om het product te kopen.
Template voor
Deze template is bedoeld voor promotie. Dit is niet alleen voor producten, zoals een iPhone, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld diensten en reizen. De pagina in ingericht om mensen een duidelijk overzicht te geven, en te motiveren het product aan te schaffen.
Template voor Bloemisten
De template is gemaakt en bedoeld voor bloemisten. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en certificaten toe te voegen.
Template voor cateringen
De template is gemaakt en bedoeld voor cateringen. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, verhuur materiaal/ menu toe te voegen.
Template voor cateringen met navigatie
De template is gemaakt en bedoeld voor cateringen. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, verhuur materiaal/ menu toe te voegen.
template voor de bouw
De template is gemaakt en bedoeld voor onder andere de bouw, hovenier en schilder bedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en sponsoren/ certificaten toe te voegen.
template voor Hoeveniers
De template is gemaakt en bedoeld voor onder andere de bouw, hovenier en schilder bedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en sponsoren/ certificaten toe te voegen.
Template voor huisartspratijken
Deze template is bedoeld voor huisartspratijken. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, medewerkers en behandelingen toe te voegen.
template voor schilders
De template is gemaakt en bedoeld voor onder andere de bouw, hovenier en schilder bedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, projecten en sponsoren/ certificaten toe te voegen.
Template voor sportscholen
De template is gemaakt en bedoeld voor sportscholen. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, rooster, aanbiedingen en contact formulier toe te voegen.
Template voor sportscholen met navigatie
De template is gemaakt en bedoeld voor sportscholen. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, rooster, aanbiedingen en contact formulier toe te voegen.
Template voor transportbedrijven
De template is gemaakt en bedoeld voor transportbedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, nieuws en offerte toe te voegen.
Template voor transportbedrijven met navigatie
De template is gemaakt en bedoeld voor transportbedrijven. De template biedt de mogelijkheid om je diensten, verhaal, nieuws en offerte toe te voegen.
Test je webwaarden
Webwaarden zijn een krachtige tool die onder andere gebruikt worden in APIs of als placeholders in bevestigingsmail . Naast de eenvoudig in te stellen webwaarden per veld kan je ook complexere webwaarden samenstellen.
Timelaps demo van je website maken
Timelaps is een functie in Webanizr die een animatie laat zien van hoe de website is opgebouwd. De animatie is niet gebaseerd op de manier waar op de website ooit handmait in elkaar gezet is.
Toepassen van randstijlen
Om de randstijlen toe te passen, zorg dat je in de ontwerp modus zit .
url  van een Beeld aanpassen
In het onderstaande artikel wordt uitgelegd hoe je het url van een element op je website aan kan passen. Om het url van een beeld aan te passen dien je ingelogd te zijn in de front-end editor .
Visualisaties maken met Kibana
Deze handleiding legt uit hoe je visualisatie kan maken met Kibana. Voor deze handleiding gaan we er van uit dat je ingelogd bent op je Kibana omgeving en dat er al zoekopdrachten gedefiëerd zijn.
webshop producten en categorie toevoegen
Hier wordt uitgelegd hoe je producten in je webshop kunt toevoegen en bewerken. Bij veel producten is het handig om een categorielijst te maken om het vinden van het juiste product makkelijker te maken.
webshop speelgoed winkel
De webshop template is gemaakt en bedoeld voor speelgoed winkels. De template biedt de mogelijkheid om je product/ product Categorieën, verhaal, nieuws toe te voegen.
Webwaarden
Een Webwaarde is een blokje tekst waar Webanizr een bepaalde waarde kan weergeven, die niet altijd vaststaat. Denk bijvoorbeeld aan de naam van de huidige pagina.
Welke afbeeldingen kan ik gebruiken op mijn website?
Afbeeldingen komen in vele soorten en maten. Deze handleiding gaat vooral over de soorten.
Werk je website bij naar de laatste versie
Regelmatig informeren wij je over de laatste ontwikkelingen en nieuwste features. Als je daar gebruik van wilt maken moet je website wel op de laatste versie staan.
Werken met afbeeldingen in de front-end editor
De handleiding legt uit hoe je werkt met afbeeldingen in de front-end editor. We gaan er bij deze handleiding van uit dat je bent ingelogd in de front-end editor .
Werken met dashboards in Kibana
Deze handleiding legt uit hoe je visualisatie kan maken met Kibana. Voor deze handleiding gaan we er van uit dat je ingelogd bent op je Kibana omgeving en dat er al visualisatie zijn gemaakt.
Werken met datasets
In een dataset kan je een lijst met opties kwijt die op diverse plekken in de front- en back-end kunnen worden gebruikt. De meest gebruikte mogelijkheid hiervoor zijn de keuzevelden in formulieren .
Werken met links
Links zijn basis elementen van elke website. Deze handleiding legt uit hoe je de links kunt beheren op je website, en hoe je er het best mee om kan gaan.
Werken met secties in formulieren
Deze handleiding legt uit hoe je kan werken met secties in de formulieren. Met secties heb je meer controlle over welke vragen je waar toont.
Werken met video's
Deze toturial legt uit hoe je de instellingen van een video aan kan passen in de front-end editor. Let op: dit artikel behandeld niet de video's die met de tekst editor zijn toegevoegd.
Werken met webwaarden
Webwaarden maken het mogelijk om waarden uit de database uit te wisselen met andere systemen of terug te laten komen in bepaalde teksten. Hier onder een uitleg over hoe je met webwaarden werkt.
Woordenfilters
Deze handleiding legt uit hoe je met woordenfilters bronnen (zowel interne als externe bronnen ) kan verwerken tot bruikbare informatie. De gegevens bruikbaar maken doe je door alle gegevens uit alle bronnen te categoriseren op woorden, of zinsconstructies die voor jou belangrijk zijn.
Zichtbaarheid opties
De zichtbaarheid opties in webanizr zijn bedoeld om elementen onder specifieke condities te tonen of verbergen. Op deze manier kan een website heel dynamisch opgebouwd worden.
Zoeken in lijsten
Deze handleiding legt uit hoe je kan zoeken in lijsten in de back-end. De zoekfunctie is algemeen beschikbaar bij lijsten, waaronder pagina's , bestanden , formulieren en datasets .
Zoekmachine vriendelijke teksten
Bijna elke website is tegenwoordig afhankelijk van hoe goed deze scoort in Google. Daarom is het belangrijk om bij het schrijven van teksten te letten op de zoekmachine vriendelijkheid.